دوره 12، شماره 4 - ( 1-1402 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdanian A, Balaghafari A, Siamian H, Taghipour A, Ahmadi R. A review on chemotherapy clinical information systems. Clin Exc 2023; 12 (4) :1-12
یزدانیان آزاده، بالاغفاری آزیتا، صیامیان حسن، تقی پور عاطفه، احمدی رویا. مروری بر سیستم های اطلاعات بالینی شیمی درمانی. تعالی بالینی. 1402; 12 (4) :1-12

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
امروزه جدا از مسائل مربوط به ایمنی بیمار، دو مسئله مهمی که در فرایند شیمی درمانی مطرح است، عبارتند از جمع­آوری داده های کلیدی متنوع و وجود منابع داده­ای مستقل. از جمله راهکارهای ارائه­شده برای حل این مسائل می­توان به استفاده از فناوری اطلاعات سلامت مانند سیستم­های اطلاعات بالینی اشاره کرد. این سیستم­ها امکان گردآوری، تحلیل و انتشار داده­های مربوط به شیمی­درمانی را جهت ارتقاء کیفیت مراقبت از بیماران سرطانی و انجام کارآزمایی­های بالینی فراهم می­نمایند. هدف از این مطالعه، مروری بر انواع سیستم­های اطلاعات بالینی در حوزه شیمی­درمانی و عوامل موثر بر موفقیت آن­ها بود.
مطالعه حاضر یک مطالعه مروری بود که در سال 2022 انجام شد. در این مطالعه، با استفاده از کلمات کلیدی، مطالعات مربوط به کاربرد سیستم­های اطلاعات بالینی حوزه شیمی­درمانی در بیمارستان در فاصله بین سال­های 2010 تا 2022 جستجو شدند. پایگاه­های مورد بررسی عبارت بودند از؛Google Scholar ، Scopus، PubMed، ScienceDirect، Web of Science و OvidMedline. در ابتدا 320 مطالعه بدست آمد و در نهایت، 21 مطالعه مرتبط استخراج گردید.
براساس یافته­های پژوهش، مطالعات بررسی شده در زمینه سیستم­های اطلاعات بالینی در حوزه شیمی­درمانی را می­توان به پنج گروه اصلی تقسیم کرد که عبارتند از طراحی و توسعه سیستم­های اطلاعاتی مختص بیماران(دو مطالعه)، طراحی و توسعه سیستم­های CPOE (شش مطالعه)، سایر سیستم­های طراحی­شده (دو مطالعه)، مطالعات مروری بررسی­شده(هفت مطالعه) و سایر مطالعات(چهار مطالعه). با توجه به مزایای متعدد سیستم­های اطلاعات بالینی در حوزه شیمی­درمانی، کاربرد این سیستم­ها ضرورتی اجتناب­ناپذیر است. لکن به­منظور استفاده اثربخش و گسترده از این سیستم­ها انتخاب مناسب فناوری، آموزش کاربران، کاربرد استانداردها، ارزیابی­های دوره­ای و همین­طور تحلیل نیازهای کاربران و درک جریان­های کاری استاندارد در حوزه
شیمی­درمانی الزامی می­باشد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مدارک پزشکی