دوره 13، شماره 1 - ( 5-1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 82-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khademlo M, Taghvaie Yazdi M, Hashemnejad Abrasi F. A review of the strategy of using holography in the globalization of medical education. Clin Exc 2023; 13 (1) :69-82
خادملو مهرانگیز، تقوایی یزدی مریم، هاشم نژاد آبرسی فاطمه. مروری بر به‌کارگیری راهبرد هولوگرافیک در جهانی‌شدن آموزش علوم پزشکی. تعالی بالینی. 1402; 13 (1) :69-82

گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
رویکرد جهانی‌شدن ملزم تغییر سازمان‌ها در راستای پیشبرد اهداف سازمانی می‌باشد، زیرا در رسیدن به اهداف سازمانی خصوصاً سازمان‌هایی بزرگ همانند نظام سلامت دستیابی به دانش کارآمد، مهارت کار، مدیریت بهینه و رهبری مؤثر بایستی از استانداردهای جهانی بهره برد؛ بنابراین توزیع کلیات سازمانی و بهره‌وری کل، جزء لازم پیشرفت سازمانی است؛ بنابراین اساس مطالعه حاضر راهبرد به‌کارگیری هولوگرافیک درجهانی شدن و تأثیر آن بر نظام سلامت را بررسی می‌کند.
در این مطالعه مروری، پایگاه‌داده‌های Google Scholar، Pubmed،Up to Date،SID در بازه زمانی2020 -1980 به دو زبان فارسی و انگلیسی مورد جست‌وجو قرار گرفت و طی 5 مرحله بررسی 28 مقاله به تعداد تکنیکی 17 مقاله انگلیسی و 11 مقاله فارسی یافت شد.
براساس بررسی نتایج مطالعات، الگوی هولوگرافیک نقش بسزایی در جهانی‌شدن رویکردهای بهداشتی و درمانی دارد. بررسی نتایج در علوم پزشکی بسیار اندک بوده است؛ اما نتایج سایر سازمان‌ها نشان از تأثیر سازمان‌های هولوگرافیکی در مدیریت و بهره‌وری بهینه و دستیابی به جهانی‌شدن استانداردهای بهداشتی و درمانی داشته است؛ بنابراین اهمیت اجزای سازمان در پیشبرد اهداف ساختاریافته علوم پزشکی و تصمیم آن به کل، یک راهبرد مؤثر مدیریت آموزشی است که نیازمند بسترسازی برای به‌کارگیری پایین­ترین سطوح تا بالاترین آن می­باشد. زیرا آموزش زیربنای کارکردهای نظام آموزشی از پایین‌ترین سطوح تا بالاترین سطوح می‌باشد و با دید انکاری و عدم توجه جهانی‌شدن آن یک طرح جدی در نظام سلامت تلقی می­گردد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مديريت خدمات بهداشتي و درماني
دریافت: 1400/12/18 | پذیرش: 1402/4/30 | انتشار: 1402/4/30