دوره 13، شماره 1 - ( 5-1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 110-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

Janbazi M, Ranjbar M, Mohammadizadeh C. An overview of the forward-looking health system policy. Clin Exc 2023; 13 (1) :98-110
جانبازی منوچهر، رنجبر منصور، محمدزاده چنگیز. مروری بر خط مشی گذاری نظام سلامت آینده نگر. تعالی بالینی. 1402; 13 (1) :98-110

مرکز مطالعات توسعه آموزش، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ایران، ساری، ایران.
خط‌مشی‌گذاری آموزش علوم پزشکی یکی از کارکردهای مدیریتی در نظام سلامت می‌باشد و باتوجه‌به هدف اصلی نظام سلامت که همان ارتقای سلامت می‌باشد در سایه آینده‌نگری خط‌مشی‌گذاری آموزشی، رویکردهای نظام سلامت رو به‌سوی پیشرفت قدم برمی‌دارد براین‌اساس مطالعه حاضر باهدف تحلیل خط‌مشی‌گذاری آموزشی در نظام سلامت آینده‌نگر صورت‌گرفته است. مطالعه حاضر یک مطالعه مروری نقلی ساده است که طی جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی؛Uptodate, ISI ,Pubmed Google Schoolar با کلیدواژه‌های: خط‌مشی‌گذاری، نظام سلامت، آینده‌نگری، خط‌مشی‌گذاری آموزشی و نظام سلامت آینده‌نگر طی سال‌های 2023-2016 صورت گرفت در جست‌وجوی ابتدائی 242 مقاله فارسی و انگلیسی و با اعمال معیارهای ورود به مطالعه تعداد 32 مقاله در نهایت استخراج شد.
یافته‌ها حاصل تحلیل مطالعات مرتبط نشان داد که به‌کارگیری خط‌مشی‌گذاری نظام سلامت با چشم‌انداز آموزشی در آینده منجر به  مدیریت صحیح دانشگاهی در حوزه آموزش و پژوهش پیاده‌سازی اهداف و استراتژی‌ها، توسعه روحیه فعالیت‌های سازمانی، ارتقا مسئولیت‌پذیری اجتماعی، توانمندی فردی و جمعی در ایجاد رفتار آموزشی و... می‌گردد؛ بنابراین به‌کارگیری رویکرد خط‌مشی‌گذاری آموزشی با چشم‌انداز واقع‌بینانه و ایدئال منجر به دستیابی به اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و طولانی‌مدت نظام سلامت خواهد شد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مديريت خدمات بهداشتي و درماني
دریافت: 1401/11/18 | پذیرش: 1402/5/10 | انتشار: 1402/5/10