دوره 13، شماره 4 - ( 2-1403 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifpour H, Yarahmadi H. Judicial Security in the Leading Path of Health Security. Clin Exc 2024; 13 (4) :1-11
شریف پور حسین، یاراحمدی حسین. امنیت قضایی در مسیر پیشرو امنیت سلامت. تعالی بالینی. 1403; 13 (4) :1-11

مدیریت پیشگیری از جرم، دانشگاه جامع علوم انتظامی امین، تهران، ایران.
در جوامع امروزی، یکی از علل حفظ سلامت فردی و اجتماعی حفظ چهارچوب‌های امنیت قضایی است که به سازمان‌دهی و ساختاربندی مناسب نیاز دارد. سلامت جوامع در گرو تضمین سلامت، عدالت و امنیت فردی و جمعی است. بر این اساس، مطالعه‌ی حاضر با هدف مروری بر امنیت قضایی با رویکرد امنیت سلامت صورت‌ گرفته است. مطالعه‌ی پیش رو مطالعه‌ای مروری است که طی جست‌وجو در پایگاه‌های ‌داده‌‌ی ProQuest، Springer، Google scholar، SID، ISI و Scopus Science Direct طی سال‌های 1390 تا 1402 با کلیدواژه­های پیشگیری قضایی، سلامت‌محور، امنیت قضایی، امنیت و امنیت سلامت صورت‌گرفته است. تعداد 63 مقاله طی جست‌وجو به دو زبان انگلیسی و فارسی یافت شد. از این میان، 48 مقاله به‌علت نداشتن ارتباط موضوعی، محتوایی و نبود دسترسی به کل متن مقاله، از روند مطالعه حذف شدند و با توجه‌ به اینکه مطالعات اندکی با راهبردهای سلامت‌محوری امنیت قضایی صورت‌ گرفته بود، 12 مقاله در انتها، وارد مطالعه شدند. یافته‌های استخراج‌شده نشان داد که برخورداری از سلامت قضایی در راستای حفظ سلامت فردی و اجتماعی لازمه جوامع بشری است و تضمین سلامت امنیت، مستلزم به‌کارگیری روندهای نوین در تدوین قوانین و مقررات است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پزشکي قانوني
دریافت: 1402/10/1 | پذیرش: 1403/2/3 | انتشار: 1403/2/3