Motamedi Joybari M, Bosak S, Andarvazh M R, Khoshgoftar Z. Comparison of Evidence-based Morning Reports with Traditional Morning Reports from the Perspective of Medical Students of Mazandaran University. Clin Exc 2024; 14 (1) :58-69
URL:
http://ce.mazums.ac.ir/article-1-830-fa.html
معتمدی جویباری محمد، بساک سروین، اندرواژ محمد رضا، خوش گفتار زهره. مقایسهی گزارشهای صبحگاهی به دو روش مبتنی بر شواهد و سنتی از منظر دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران. تعالی بالینی. 1403; 14 (1) :58-69
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-830-fa.html
دانشکده آموزش پزشکی و فناوری یادگیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده: (1071 مشاهده)
هدف: با افزایش روزافزون توجه به فرایند پزشکی مبتنی بر شواهد بهعنوان روشی مؤثر در آموزش دانشجویان پزشکی، این پژوهش با هدف مقایسهی جلسات گزارش صبحگاهی به دو روش مبتنی بر شواهد سنتی از منظر دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
روشکار: این مطالعه از نوع توصیفیتحلیلی و مقطعی بود. تمام دانشجویان پزشکی بهصورت سرشماری وارد مطالعه شدند. جلسات در گروههای داخلی و جراحی به روش سنتی و در گروههای زنان، طب اورژانس و روانتنی به روش مبتنی بر شواهد اداره شد. پژوهشگر پس از توضیح هدف پژوهش، پرسشنامهها را بین دانشجویانی که قصد ورود به جلسه را داشتند توزیع کرد. ابزار مطالعه پرسشنامهای بود که بهرامی و همکاران در دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 1393 تهیه کرده و به کار گرفته بودند. پرسشنامهی مذکور روایی محتوایی و صوری و پایایی مناسبی دارد. مشارکتکنندگان پس از ثبت مشخصات جمعیتشناختی و تحصیلی خود، نظر خود را در خصوص دو بخش تعیین اطلاعات ساختار و محتوای آموزشی جلسهی گزارش صبحگاهی و تعیین ارتقای مهارتهای علمی و عملی خود ثبت کردند. پس از اتمام جلسه، پژوهشگر پرسشنامهها را جمعآوری کرد. امیدواریم نتایج حاصل از این مطالعه به مدیران و استادان فعال در حوزهی آموزش پزشکی در انتخاب استراتژی متناسب با نیازهای آموزشی گروه و برگزاری اثربخشتر جلسات گزارش صبحگاهی کمک کند.
یافتهها: یافتههای مطالعه نشان داد که میانگین نمرهی ارتقای مهارتها از دیدگاه دانشجویان در گزارشهای صبحگاهی سنتی برابر با 51/18 با انحراف معیار 66/5 و در گزارشهای صبحگاهی مبتنی بر شواهد برابر با 97/23 با انحراف معیار 71/5 است. همچنین، در بین متغیرهای بخش ساختار و محتوای آموزشی از دیدگاه دانشجویان گزارشهای صبحگاهی سنتی و مبتنی بر شواهد بهجز در 2 متغیر (تعداد بیماران معرفیشده در ابتدای جلسه و محل استقرار استادان در جلسه) تفاوت معنادار نداشتند.
نتیجهگیری: این پژوهش نشان داد که استفاده از پزشکی مبتنی بر شواهد و آخرین دستاوردهای علمی موجب ارتقای توانمندیهای علمی و عملی دانشجویان میشود، ضمن اینکه باید به موارد مرتبط با ساختار و محتوای جلسات از جمله ارائهی بازخورد، وضعیت فیزیکی، جو حاکم بر جلسات و... که موجب ایجاد علاقه و تعامل بیشتر در دانشجویان میشود، تأکید و توجه شود.
نوع مطالعه:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
آموزش پزشكی دریافت: 1403/3/20 | پذیرش: 1403/4/10 | انتشار: 1403/4/10