با گسترش چاقی بهصورت اپیدمی در سراسر دنیا بررسی دلایل وقوع آن از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. از مهمترین و اصلیترین علل وقوع چاقی پیروی از رژیم غذایی ناسالم و نامتعادل میباشد. از آنجا که بررسی رژیم غذایی به صورت الگوی غذایی میتواند تمام جوانب رژیمی افراد را به شیوهی بهتری مورد ارزیابی قرار دهد، لذا هدف مطالعه حاضر مروری بر شواهد در ارتباط بین چاقی و الگوهای غذایی میباشد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی Pubmed، Sience Directو Scopusو با استفاده از کلیدواژههای Obesity، Dietary patterns، Fat mass، Anthropometric indicators و Body Mass Index صورت گرفت. در این مقاله، مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آیندهنگر و گذشتهنگر منتشر شده بین سالهای 2015-2004 مورد بررسی قرار گرفتند. مقالاتی که چاقی را براساس معیارهای نمایه توده بدن و توده چربی بدن مورد ارزیابی قرار داده و ارتباط آن با الگوهای غذایی را بررسی نموده و همچنین بر روی انسان انجام شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند و مقالاتی که به زبان غیرانگلیسی بودند از مطالعه خارج شدند. براساس نتایج اکثر مطالعات ارتباط معکوس و معنیداری میان پیروی از الگوی غذایی با تنوع بالا و سرشار از فیبر، لبنیات کمچرب، غلات کامل، اسیدهای چرب غیراشباع و در نهایت استفاده از الگوی غذایی با چگالی بالا با چاقی وجود دارد و یافتن الگوهای غذایی مرتبط با چاقی میتواند در پیشگیری و ارائه یک الگوی غذایی سالم در خصوص کنترل این اپیدمی در سطح جامعه به کار گرفته شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |