دوره 13، شماره 4 - ( 2-1403 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 118-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه آموزش زیست شناسی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران.
چکیده:   (1568 مشاهده)
شیوع ناگهانی عفونت کروناویروس اجرای برنامه‌ی درسی کارورزی در سراسر جهان را با چالش جدی مواجه ساخت و باعث تغییرات گسترده­ ای در شیوه‌ی اجرای آن در مؤسسات آموزشی و شرکای مجری طرح کارورزی شد. بدین­ سبب، هدف از پژوهش حاضر دستیابی به روش ­ها و راهبردهای اجرای کارورزی در مؤسسات آموزشی در ایران و جهان در شرایط توصیف‌شده است.
این پژوهش مبتنی بر روش توصیفی‌تحلیلی با رویکرد مقایسه ­ای و تطبیقی با استفاده از الگوی جرج ­بردی است. مبنای مطالعه‌ی حاضر تحلیل منابع به­دست‌آمده از پایگاه­های اطلاعاتی Web of Science،Science direct ،Scopus،PubMed ، SID، Magiran و همچنین، موتور جست‌وجوگر Google Scholar در محدوده‌ی­ زمانی 2019 تا 2022 میلادی بر اساس کلیدواژه­ های؛ کارورزی، کارورز، کروناویروس (کووید 19) و سارس کووید 2 است که نهایتاً 75 مقاله جمع­آوری شد.
پس از بررسی داده­ های گردآوری‌شده و حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، در نهایت 28 مقاله از 11 کشور جهان تحلیل شد. مؤسسات آموزشی مورد مطالعه به‌منظور اجرای کارورزی در شرایط پاندمی کروناویروس، سیاست­ ها و راهبردهایی را تحت عناوین کارورزی مجازی، کارورزی از راه دور، کارورزی دیجیتالی، مدرسه‌ی کرونا، کارورزی از راه دور اضطراری، سیاست­ های آموزشی جایگزینی، کارورزی ترکیبی و e-internships در پیش گرفتند.
با توجه به یافته ­های این پژوهش می­ توان این را دریافت که سیاست­ ها و راهبردهای اتخاذشده از سوی دانشگاه­ ها و مؤسسه‌های آموزشی در جهان به­ گونه ­ای بر پایه‌ی فناوری­ های نوین ارتباطی مبتنی بر وب بوده است؛ لذا سیاست‌گذاران این بخش ­ها می‌بایست بستر لازم برای تغییر رویکرد از آموزش سنتی به آموزش ­های الکترونیکی و ترکیبی را در شرایط پساکرونا نیز فراهم آورند.  
 
متن کامل [PDF 855 kb]   (711 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: آموزش پزشكی
دریافت: 1401/9/1 | پذیرش: 1403/3/3 | انتشار: 1403/3/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.