گروه آموزش زیست شناسی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران.
چکیده: (1568 مشاهده)
شیوع ناگهانی عفونت کروناویروس اجرای برنامهی درسی کارورزی در سراسر جهان را با چالش جدی مواجه ساخت و باعث تغییرات گسترده ای در شیوهی اجرای آن در مؤسسات آموزشی و شرکای مجری طرح کارورزی شد. بدین سبب، هدف از پژوهش حاضر دستیابی به روش ها و راهبردهای اجرای کارورزی در مؤسسات آموزشی در ایران و جهان در شرایط توصیفشده است.
این پژوهش مبتنی بر روش توصیفیتحلیلی با رویکرد مقایسه ای و تطبیقی با استفاده از الگوی جرج بردی است. مبنای مطالعهی حاضر تحلیل منابع بهدستآمده از پایگاههای اطلاعاتی Web of Science،Science direct ،Scopus،PubMed ، SID، Magiran و همچنین، موتور جستوجوگر Google Scholar در محدودهی زمانی 2019 تا 2022 میلادی بر اساس کلیدواژه های؛ کارورزی، کارورز، کروناویروس (کووید 19) و سارس کووید 2 است که نهایتاً 75 مقاله جمعآوری شد.
پس از بررسی داده های گردآوریشده و حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، در نهایت 28 مقاله از 11 کشور جهان تحلیل شد. مؤسسات آموزشی مورد مطالعه بهمنظور اجرای کارورزی در شرایط پاندمی کروناویروس، سیاست ها و راهبردهایی را تحت عناوین کارورزی مجازی، کارورزی از راه دور، کارورزی دیجیتالی، مدرسهی کرونا، کارورزی از راه دور اضطراری، سیاست های آموزشی جایگزینی، کارورزی ترکیبی و e-internships در پیش گرفتند.
با توجه به یافته های این پژوهش می توان این را دریافت که سیاست ها و راهبردهای اتخاذشده از سوی دانشگاه ها و مؤسسههای آموزشی در جهان به گونه ای بر پایهی فناوری های نوین ارتباطی مبتنی بر وب بوده است؛ لذا سیاستگذاران این بخش ها میبایست بستر لازم برای تغییر رویکرد از آموزش سنتی به آموزش های الکترونیکی و ترکیبی را در شرایط پساکرونا نیز فراهم آورند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
آموزش پزشكی دریافت: 1401/9/1 | پذیرش: 1403/3/3 | انتشار: 1403/3/3