دوره 11، شماره 4 - ( 1-1401 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 55-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifzadeh M, Tahghighi Sharabian F, Jahangirian M, Yaghmaie B, Hasani S A, Najafi Z, et al . The manifestation of Multisystem Inflammatory Syndrome in Children(MISC): report of 3 cases. Clin Exc 2022; 11 (4) :44-55
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-706-fa.html
شریف زاده میثم، تحقیقی شربیان فاطمه، جهانگیریان مونا، یغمائی بهاره، حسنی سید عباس، نجفی زینب، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. تظاهرات سندرم التهابی چند ارگانی کودکان : گزارش سه مورد. تعالی بالینی. 1401; 11 (4) :44-55

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-706-fa.html


مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1636 مشاهده)
     در بهار 2020 و به دنبال شیوع جهان­گیری بیماری کووید-19، شکل خاصی از درگیری چندارگانی بدنبال ابتلا به این بیماری در کودکان بروز پیدا کرد. در این سندروم هیچ­یک از ارگان­های حیاتی اعم از؛ قلب، کبد، کلیه­ها، دستگاه گوارش و حتی مغز در امان نماندند. با اینکه شدت درگیری در ارگان های مختلف در سندرم التهابی چندارگانی کودکان زیاد بود ، اما خوشبختانه با درمان با IVIG  و کورتیکواستروئید، میزان مرگ و میر کمی داشت.
در این نوشتار به معرفی سه بیمار با تظاهرات سه­گانه­ای ازMISC  می­پردازیم. بیمار اول(پسر 9 ساله) بدنبال تماس با کووید-19 در دوهفته قبل از مراجعه با علائم توامان گوارشی و تنفسی مراجعه کرد و به سمت نارسائی برق­آسای کبدی رفت. بیمار دوم(شیرخوار 4 ماهه) با سابقه تماس با کووید-19 و با علائم؛ تب، وضعیت شوک و تشنجات مکرر مراجعه کرد و در بررسی تصویربرداری از مغز درگیری دوطرفه هسته­های قاعده­ای را نشان داد. بیمار سوم(پسر 5/5 ساله) با علائم درد شکمی، دیسترس­تنفسی و تاکی­کاردی مراجعه کرد. در بررسی­های رادیولوژیک و اکوکاردیوگرافیک نارسایی سیستولیک قلبی و افیوژن پلور و پریکاردیک نمایان شد و به سمت نارسایی کلیوی پیشرفت کرد و با تشخیص MISC تحت درمان قرارگرفت. هر سه بیمار با حال عمومی خوب از بخش مراقبت­های ویژه ترخیص شدند. بروز سندرم التهابی چندارگانی کودکان در بیماران مراجعه­کننده به اورژانس­های کودکان دور از انتظار نیست. اکثر آن­ها سابقه تماس با کووید-19 داشته­اند. ممکن است معیارهای تشخیصی در ابتدای مراجعه این بیماران کامل نباشد. لذا انجمن روماتولوژی کودکان ایران در راستای مطالعات جهانی از اصطلاح قطعی و محتمل برای توصیف این سندرم استفاده کرده است. تشخیص سریع و درمان به­موقع این بیماران با IVIG ، کورتیکواستروئید یا ترکیب این دو از مرگ و میر و عوارض بیماری شدیدا می­کاهد. 
 
متن کامل [PDF 596 kb]   (604 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیماریهای کودکان
دریافت: 1401/1/10 | پذیرش: 1401/3/11 | انتشار: 1401/3/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb